Ku pokrzepieniu.

Weselmy się bracia i siostry

nawet jeśli nie ma z czego.

Klepanie po kolanie, czyli przedrzeźniacki Słotki prymitywista

Uczestnicy:

  1. Słotki – garkotłuk
  2. Gregora Maja Dusieckaja – primabalerina Grupy Baletowej – Dombrowa, obwód Wschodni. Laureatka Festiwalu Sztuki Tanecznej Pląsowadła.

Reżyseria – Barry Luck

Kostiumy – dzięki uprzejmości – „Galeria Exclusive”, kolekcja vintage – „Wszystko po złotówce”

Instrumentarium – Olkuska Fabryka Naczyń Emaliowanych – model fi 10″. Ten sławetny, wielce zasłużony instrument, wysoko notowany w kręgach bohemy gastronomicznej; finalne beneficjum osiągnął podczas pożegnalnej (ostatniej) trasy koncertowej, która dokonała się pod hasłem Soupe a l’oignon – (zupa cebulowa). Na wymuszony frenetycznymi brawami bis, zaserwowano Boeuf bourguignonne – (wołowina w czerwonym winie z bekonem, cebulą i grzybami) wg. Julii Child. Do dzisiejszych czasów pobrzmiewa w uszach koneserów szlachetny, tęskny dźwięk dziś już zapomnianych kompozycji:”Prażoki z kapuśniakiem” z wyrazistymi elementami pieprznego rocka, “Ciuch ziemniaczany”, a jakże z metalicznym pobrzękiwaniem żelaznego kociołka, czy nostalgiczny odcień bluesa “Mizeria na kwaśno z Gowarczowa”.

Podkład muzyczny, oprawa – KAOMA dancando lambada / źródło – youtube.com
Choreografia autorska – G.M. Dusieckaja
Scenografia – zabytkowe wnętrze Przedsiębiorstwa Projektów Budownictwa Przemysłowego w Łodzi.
Scenariusz – spontaniczna inicjatywa uczestników
Efekty specjalne – Grupa ELESBE (eksperimento lamento szlabano buble tranzistores)

Opublikowano dnia: 12.05.2020 | przez: procomgra | Kategoria: Akademia retromuzyczna

TŁUMACZENIE Google»

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informacji

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij